OSINT

Baza naoružanja

Компанија Кронштадт потписала први извозни уговор за испоруку јуришних беспилотних летелица.

Према саопштењу прес службе компаније Кронштадт , потписани су уговори за извоз јуришних летелица земљама, како кажу, у близини али и оних даљих, а испоруке ће започети већ током наредне године.

Беспилотна летелица Орион-Е изложена на сајму МАКС-2021.

Кронштадт је раније најављивао да је 20 земаља заинтересовано за њихов модел извиђачке и јуришне беспилотне летелице Орион-Е.

Како је саопштио генерални директор компаније, Сергеј Богатиков, првих неколико беспилотних летелица биће спремно за испоруку иностраном наручиоцу 2022. године. Беспилотна летелица је модуларне конструкције, отворене архитектуре, тако да се на захтев наручиоца могу извести измене компоненти и опреме, подвесних уређаја и система, као и земаљске опреме, а све у складу са условима употребе и задацима за које ће бити коришћене. Извозни примерци ће бити опремљени сателитским линком.

Компоненте за производњу првих примерака извозне верзије беспилотне летелице, који ће се склапати у производном погону у Дубну, наручене су од коопераната и њихова испорука се очекује у новембру.

Како би испунили уговор, компанија Кронштадт је узела двогодишњи зајам од Промсвиазбанке у висини од 3 милијарде рубаља.

Поделите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *