OSINT

Baza naoružanja

Министарство одбране РФ потписало уговор о модернизацији Ту-95 МС на ниво Ту-95 МСМ

Министарство одбране Руске Федерације наложило је опсежну модернизацију стратегијских бомбардера Ту-95 МС на стандард Ту+95 МСМ. Уговор за модернизацију авиона потписан је са компанијом Тупољев.

Према саопштењу Министарства одбране, са компанијом Тупољев потписан је уговор о модернизацији за сада непознатог броја бомбардера Ту-95, без откривања других одредби уговора. Уговор су потписали заменик министра одбране Руске Федерације Алексеј Криворучко и директор Тупољева Вадим Корољов.

Радови на модернизованом стратегијском бомбардеру Ту-95 МСМ завршени су марта протекле године, а свој први лет извео је августа исте године. Како кажу у компанији Тупољев, након завршетка радова, започети су тестови система авиона.

Како је раније саопштавано, током модернизације авиона, Ту-95 МСМ је добио нови радар, нови систем дисплеја информација, систем контрамера, нове моторе НК-12МПМ и нове елисе АВ-60Т.

Ту-95 МС је настао даљим развојем стратегијског бомбардера Ту-95, који се налази у наоружању још од 1957. године. Пројектован је да изводи нападе на најважније објекте непријатеља у његовој дубокој позадини; Ту-95 МС и Ту-160 ваздухопловна су компонента такозване „нуклеарне тријаде“.

Поделите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *