OSINT

Baza naoružanja

Тракијско лето 2021 у Бугарској

Билатерална бугарско-америчка вежба ваздухопловних снага „Тракијско лето 2021“ реализује се у ваздушном простору Бугарске у периоду од 17. августа до 7. септембра 2021. године. У вежби се ангажују припадници и средства Ваздухопловних снага, Здружене команде снага, Министарства одбране Републике Бугарске и структура потчињених министру одбране, као и људство и ваздухоплови из састава Ваздухопловних снага оружаних снага САД размештених у Европи.

Током вежбе, биће извођени тактички летови на малим висинама, летење на рути за групно слетање на средњим и малим висинама, падобранска обука са дневним и ноћним падобранским скоковима са малих и великих висина, затим неутралисање терористичке групе, медицинска евакуација и тд. Током свих ових активности, јединице ПВО ће увежбавати захвате и праћење циљева у ваздушном простору.

Ова вежба се организује и изводи са циљем подизања нивоа оспособљености учесника за рад по процедурама за имплементацију елемената у вези са борбеном употребом транспортних авиона C-27J Spartan, као и за обезбеђивање и пружање логистичке подршке од стране ваздухопловних снага земље домаћина.

Летачки део вежбе реализује се на аеродромима Пловдив, Граф Игнатијево и Чешнегирово, док ће се као импровизоване полетно-слетне стазе користити деонице пута између села Пороине и Ленова (општина Асеновград). Од ваздухопловне технике биће коришћени транспортни авиони С-130 и C-27J и ловачки авиони F-16.

Поделите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *